آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

سندروم پيش از قاعدگي همانطوركه از اسم آن پيداست؛ مجموعه اي از علائم است كه در روزهاي قبل از قاعدگي ظاهرمي‌شود. قاعدگي، يكي از جريان هاي طبيعي بدن زنان است كه از زمان بلوغ آغاز مي‌شود. اين سندروم براي برخي از زنان به قدري شديد است كه حتي از خود قاعدگي نيز سخت تر خواهد بود. معمولا با قاعدگي اين علائم از بين مي‌رند و تا دوره تخمك گذاري بعدي ظاهر نمي‌شوند. اين سندروم بسيار ميان زنان شايع است به شكلي كه در حدود 90 در صد آنان اتفاق مي‌افتد.

منبع: سندروم پيش از قاعدگي | علت و نشانه هاي ملال پيش از قاعدگي

سندروم پيش از قاعدگي

سندروم پيش از قاعدگي يا   PMS حالتي است كه زنان قبل از دوران پريود تجربه مي‌كنند. معمولا اين علائم 5 تا 11 روز قبل از قاعدگي شروع مي‌شوند. براي اين دوره از ماه، داروهايي نيز وجود دارد كهدر صورت لزوم زنان مي‌توانند مصرف كنند. اين سندروم به دلايل مختلفي اتفاق مي‌افتد و تاثيرات جسمي و رواني زيادي براي زنان دارد.

علائم سندروم پيش از قاعدگي

اين مجموعه علائم تقريبا هرماه به صورت يك الگوي تكرار شونده ايجاد مي‌شوند؛ اما شدت و كيفيت آنها به عوامل زيادي بستگي دارد. عوامل زيادي بر بروز و حتي شدت اين علائم نقش دارند. با شناسايي اين عوامل و درمان آنها مي‌توان سندروم پيش از قاعدگي را نيز كنترل كرد. در اين قسمت نشانه هاي اين اختلال را ذكر خواهيم كرد.

⭕نشانه هاي جسماني

◀خستگي مفرط و بي دليل

◀لك هاي پوستي

◀نفخ و ورم شكم

◀مشكلات گوارشي

◀سردرد

◀افزايش وزن

◀التهاب و دردناكي پستانها

◀دردهاي عضلاني

⭕نشانه هاي رفتاري و عاطفي

◀افسردگي وگوشه گيري. 

◀اضطراب بدون دليل

◀كاهش اشتها

◀تحريك پذيري

◀اختلال در ميل جنسي

◀اختلال در خواب

علت بروز سندروم پيش از قاعدگي

علت دقيقي براي بروز سندورم  پيش از قاعدگي وجود ندارد. اما دلايل ديگر جسماني يا رواني باعث بروز يا تشديد نشانه هاي سندروم پيش از قاعدگي خواهد شد. برخي از اين دلايل شامل موارد زير مي‌شوند:

🔶نوسانات هورموني

علائم پيش از قاعدگي ارتباط تنگاتنگي با ميزان ترشح هورمون ها دارد. با كاهش يا افزايش ناگهاني ميزان هورمون ها علائمي در بدن ظاهر خواهد شد كه برخي از متخصصين آنرا سندروم پيش از قاعدگي تعبير مي‌كنند. اين نوسانات در دوران يائسگي يا بارداري بيشتر هم مي‌شوند.

🔶اختلالات رواني

تحقيقات حاكي از آنند كه افراد مبتلا به اختلالات رواني بيشتر در معرض سندرومپيش از قاعدگي قرار دارند. در واقع همه زنان به طور طبيعي تغييراتي را قبل از قاعدگي در بدن خود تجربه خواهند كرد اما در افرادي كه افسردگي يا مشكل اضطراب فراگير دارند؛ اين مشكلات تشديد خواهد شد. عده اي در دوران پيش از قاعدگي متوجه افسردگي خود خواهند شد و اين احساسات حتي با تمام شدن دوره قاعدگي نيز ادامه خواهد داشت.

🔶شيمي مغز

عده اي معتقدند تغييرات در عملكرد مغز باعث بروز سندروم پيش از قاعدگي خواهد شد. سروتونين هورموني است كه نقش مهمي در حالت هاي خلقي افراد ايفا مي‌كند. گاهي در روز هاي قبل از قاعدگي اين ماده شيميايي كمتر ترشح شده كه منجر به افسردگي، كاهش اشتها و اختلال در خواب افراد مي‌شود. كمبود سروتونين خستگي را نيز به وجود مي‌آورد.

🔶سبك زندگي ناسالم

برخي از عادات غلط در زندگي نيز باعث پديدايي سندروم پيش از قاعدگي خواهد شد. براي مثال مصرف الكل و موادمخدر، سيگار كشيدن، بي تحركي يا كار زياد و سنگين، خواب ناكافي و سابقه افسردگي، همگي در اين اختلال موثر خواهند بود. اينها مواردي هستند كه زنان قادر به كنترل و يا ترك آنها هستند.

درمان سندروم پيش از قاعدگي

در واقع سندروم پيش از قاعدگي، اختلالي نيست كه كل زندگي فرد را درگير كند يا يه فرد ديگري انتقال يابد. همچنين درمان دقيقي نيز براي آن وجود ندارد. اما با برخي از روش ها مي‌توان تاثير آن را بر زندگي شخصي و اجتماعي كاهش داد. به طور كلي اگر اين سندروم در روز هاي پيش از قاعدگي، زندگي شما تحت تاثير قرار مي‌دهد يا آن را مختل مي‌كند؛ بايد به درمان بپردازيد.

🔷اصلاح سبك زندگي

با انجام رهكارهاي ساده و بدون هزينه در خانه نيز مي‌توان سندروم پيش از قاعدگي را مديريت كرد. تغييرات در بدن در حال وقوع هستند و فقط شما با انجام تمريناتي، آنها را كنترل خواهيد كرد. ورزش روزانه ومنظم، كاهش مصرف الكل و كافئين در اين دوران، خواب و استراحت كافي، اجتناب از مصرف نمك و مصرف خودسرانه داروهاي مختلف، روش هاي موثر براي كاهش علائم اين سندروم هستند.

🔷دارو درماني

براي سندروم پيش از قاعدگي داروهاي به خصوصي وجود دارند كه حتما بايد تحت نظر پزشك مصرف شوند. مسكن هايي مثل ايبوپروفن، آسپرين و استامينوفن براي كاهش دردهاي عضلاني، ديورتيك براي نفخ و درد شكم و سينه ها و كپسول پي ام اس پوز. اين كپسول كاملا گياهي بوده و يكبار مصرف آن در روز كافي است. همچنين مصرف ويتامين ها ومكمل هاي دارويي را نيز در برنامه خود قرار دهيد.

🔷روان درماني

ابتلا به افسردگي يا حتي سابقه خانوادگي آن نيز در بروز سندروم پيش از قاعدگي بسيار موثر است. به همين دليل اگر در اين دوران تعادل روحي خود را از دست مي‌دهيد يا شدت علائم به حدي است كه قادر به كنترل آن نيستيد؛ حتما از يك مشاور كمك بگيريد. بسيار طبيعي است كه در اين دوران به خاطر بحران رواني كه فرد در آن قرار دارد به خودكشي نيز فكر كند. اما حتما بايد در مورد آن با شخصي مطمئن صحبت كرده و راهنمايي بگيرد. 

🔷طب سنتي و درمان سندروم پيش از قاعدگي

بسياري از افراد به جاي مصرف داروهاي شيميايي براي تسكين دردهاي اين دوران، درمان گياهي را ترجيح مي‌دهند. انواع زيادي از دمنوش و گياهان مختلفي براي مصرف در اين دوران وجود دارند كه اكثر آنها طبع گرم دارند. چاي بابونه، دارچين، دم نوش زنجبيل و رازيانه، برخي از اين گياهان هستند. پيشنهاد مي‌شود از اين روش ها در كنار درمان اصلي استفاده كنيد تا اثربخشي آنها افزايش يابد.

نكاتي براي سندروم پيش از قاعدگي

🔴برخي از نشانه هايي كه در سندروم پيش از قاعدگي ظاهر مي‌شوند؛ با علائم بارداري يكسان هستند. به همين دليل اگر با گذشت چند روز از اين علائم قاعدگي اتفاق نيافتد بهتر است براي آزمايش هاي بارداري اقدام كنيد.

🔴اين سندروم تا زمان يائسگي هم در زنان مجرد و هم در زنان متاهل بروز مي‌كند و معمولا در زنان جوان شايع تر است. هرچه سن بالاتر مي‌رود و فرد به يائسگي نزديك مي‌شود؛ علائم كاهش مي‎يابند.

🔴يك اختلال ديگر به نام ملال پيش از قاعدگي نيز وجود دارد كه شدت آن بسيار بيشتر از سندروم پيش از قاعدگي است و نام ديگر  PMDD  است. در بروز ملال پيش از قاعدگي هورمون ها نقش بزرگي ايفا مي‌كنند.

سخن پاياني

در بيشتر موارد علائم پيش از قاعدگي به قدر نيست كه افراد را در زندگي روزه مره دچار مشكل كند. با رعايت كردن مواردي كه متن به آنها اشاره شد و كمك گرفتن از مشاور، مي‌توان سندروم پيش از قاعدگي را كنترل كرد. اما اگر شدت علائم در شما زياد است؛توصيه مي‌شود حتما از پزشك كمك بگيريد. همه زنان يا بروز نشانه هايي در بدن خود متوجه نزديك بودن زمان قاعدگي مي‌شوند و براساس آن برنامه ريزي مي‌كنند؛ پس اين جريان كاملا طبيعي است و دليلي براي شرم يا نگراني وجود ندارد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سندروم پيش از قاعدگي مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360  تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

سندروم پيش از قاعدگي از چه زماني آغاز مي‌شود؟

 
معمولا غلائم خود را از 5 تا 11 روز قبل از قاعدگي نشان مي‌دهند؛ اما به طور كلي شيوع سندرومپيش از قاعدگي در سنين باروري شايع تر است.

علائم سندروم پيش از قاعدگي كدام اند؟

 
دردهاي عضلاني، سردرد، نفخ و ورم شكم، التهاب و دردناكي پستان ها، اختلال در خواب و اشتها و بي ميلي جنسي، برخي از نشانه هاي سندروم پيش از قاعدگي هستند.

قرص سندروم پيش از قاعدگي چيست؟

بهتر است براي دارو درماني حتما به پزشك مراجعه كنيد. اما معمولا قرصهايي كه براي اين دوران توسط پزشك تجويز مي‌شوند؛ شامل مسكن ها، مكمل هاي دارويي و پي ام اس پوز هستند.

منبع: سندروم پيش از قاعدگي | علت و نشانه هاي ملال پيش از قاعدگي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/1  ] [ ۱۷ ] [ avaje ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 7
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب